Trda voda me spremlja prav povsod

Upam si trditi, da trda voda povzroča preglavice ne samo v vašem gospodinjstvu, pač pa tudi drugje. Z njo imajo težave v vseh regijah v Sloveniji. Glede na to, da sem v času študija kar nekaj let živela na Primorskem, čeprav drugače prihajam iz Gorenjske, lahko iz prve roke povem, da je trda voda na Primorskem še malenkost bolj trda. Razlika je res očitna in to so opazili tudi drugi. Pravijo, da je trdota vode odvisna od sestave tal. Sledove, ki jih za seboj pušča trda voda je bilo nemogoče spregledati. Nabiranje vodnega kamna je mogoče opaziti na vodnih pipah, v bobnu pralnega stroja, v samem kuhinjskem umivalniku in še bi lahko naštevala. 

Verjetno se sprašujete, kako sem se lotila odstranjevanja tolikšne količine vodnega kamna. Če sem želela, da moja kuhinja ter kopalnica izgledata kot na sliki, brez sledov vodnega kamna, sem bila vsakodnevno primorana čistiti. Lahko bi se reklo, da sem bila zaradi nenehnega čiščenja sužnja svojega stanovanja. To me sicer ni motilo, saj mi čiščenje predstavlja neko vrsto sprostitve, ki pa je v današnjem času nujno potrebna. Ves stres in negativna energija, ki prežita nenehno nad nami, sta še kako škodljiva. Sicer priznam, da mi je trda voda včasih povzročala kup preglavic, a sčasoma sem se nekako sprijaznila. Žal, vse do danes še nisem našla rešitve. Edina rešitev, ki mi pomaga pri težavi s trdo vodo, so naravna čistila, ki jih uporabljam pri čiščenju. 

Za naravna čistila me je že v času študija na Primorskem navdušila sostanovalka. Sama mi je velikokrat pomagala pri čiščenju sledi, ki jih je za seboj pustila prav trda voda, zato je dobro vedela, katera čistila bodo pomagala, da se vsaj za nekaj časa znebiva vodnega kamna. Ob koncu tedna sva si zato vzeli čas za generalno čiščenje stanovanja. Občutek, da sledovi, ki jih za seboj pušča trda voda, izginejo vsaj za en teden je neprecenljiv.