Ker me je pošteno motila zgaga, sem se lotila diete

Ljudje smo navajeni, da takoj, ko začutimo določene zdravstvene težave, stopimo do zdravnika, da bi ugotovili, kaj se dogaja, sama sem poslušala sovje telo in vedela, da bo moja zgaga minila, če bom sam za to poskrbela. Prepričana sem bila, da ne potrebujem zdravnika, ki mi bo povedal, da potrebujem gastroskopijo in da bom verjetno dobila tablete, da se zgaga pozdravi. Kajti vedela sem, da sem svoje telo sama pripeljala do tega, da je nastala zgaga v mojem telesu. Točno sem se zavedala, kaj vse počnem narobe in da je moj velik problem nezdrava prehrana in kava.

Ne bom rekla, da nisem jedla zdrave hrane, a kaj ko je bilo čez dan tudi preveč sladkarij in kave, če bi to zmanjšala, bi se sigurno počutila boljše. Šla sem še dlje, prav odločila sem se, da bom spremenila celotni slog življenja, tako sem si naredila zdrave jedilnike, kjer ni bilo niti kruha, kvasa, testenin, krompirja in kavo zamenjala z pravim čajem. Na začetku nisem verjela, da bo zgaga pri meni uničena, vendar pa sem si rekla, da lahko saj probam in poskrbim za zdrav življenjski slog in da mi bo to tudi kaj dobrega prineslo. 

Tako sem vsak dan jedla zdravo in tudi začela z pohodi in telovadbo. Moram priznati da sem že po treh dneh čutila razliko, ker se je zgaga zmanjšala, ni me več peklo grlo, nisem več čutila toliko kisline v ustih, šla sem pravo pot in to mi je dalo motivacije za naprej. Da ne govorim, da sem kar naenkrat zapravila bistveno manj v trgovini, ker nisem kupovala sladkarij. Moja zgaga je tako počasi izginjala in prav včasih sem se spomnila, da bi danes imela tablete, če bi takrat obiskala zdravnika. Tako pa sem za svoje zdravje poskrbela sama in ne bom si več dovolila, da zgaga pride nazaj.